Dereçinem Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin Beşiktaş Belediyesi organik pazarını işletmeye başlamasıyla organik sertifikalı ürünler alıcısı ile buluştu. Beşiktaş Belediyesi Başkanı Rıza Akpolat ile Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız'ın görüşmeleri sonucunda Beşiktaş Belediyesi Beltaş A.Ş. şirketi ile anlaşan kooperatif; bir taraftan organik sertifikalı ürünlerin satışını yaparken, diğer taraftan da Dereçine’nin tanıtımına önemli katkı sağlayacak.

EBA’ya erişimde sınırsız internet

Beldedeki öğrenci ve öğretmenlerin, EBA üzerinden derslerini izlemede internet sorunu yaşamaları üzerine harekete geçen Başkan Yıldız; “Kotalarınız yetersiz geliyor ve internet sorunu yaşıyorsunuz. Eski düğün salonumuza sizin için sınırsız internet bağlantısı yaptık. Telefonlarınızla, bilgisayar ve tabletlerinizle derslerinizi burada izleyebilirsiniz. EBA'dan ders veren öğretmenlerimiz de salonumuzdan yararlanabilir” şeklindeki duyurusuyla öğrenci ve öğretmenler için çözüm getirirken, salonun kullanımında tedbirlere eksiksiz uyulması gerektiğinin de altını çizdi.

Bu tesisi siz yaptınız!

Başkan Ömer Yıldız; “Mevsimlik Tarım İşçilerinin Salgına Olumsuz Etkilerinin ve Salgından Etkilenmelerinin Önlenmesi Projesi” kapsamında Dereçine’de yapılan ve yapım maliyeti Zafer Kalkınma Ajansı, Sultandağı Kaymakamlığı ve Dereçine Belediyesi tarafından ortaklaşa karşılanan konaklama merkezi ile ilgili açıklamasında da şu ifadelere yer vermişti:

“Mevsimlik işçilerle ilgili bölgemizde ya da mevsimlik işçi çalışan bölgelerde özel olarak yapılmış bir tesis yok. Türkiye’de ilk defa, bahçelerinde çalışan işçilerin iyi şartlarda konaklaması için bir tesisi Dereçinemiz yani sizler yaptınız. 800 metrekare kapalı alan, her biri 20 metrekare olan 30 odalı bir tesis yaptınız.

Hasat dönemi işçi ailelere verilecek odaların tek şartı “Dayıbaşı Parası” denilen paranın alınmaması. Yani bu odalara işçi aileler Belediyemiz kontrolünde yerleşecek ve bahçelere çalışmaya gittiklerinde emeklerinin karşılığını vereceksiniz, Dayıbaşı Parası vermeyeceksiniz. Tesis, hasat bitince Belediyemizin hizmetinde olacak.

Dereçine Belediyesi sizin paranızı harcadığı için; bu tesisi SİZ YAPTINIZ. Dereçinemize hayırlı olsun.”