İçişleri Bakanlığı, 30-31 Mayıs tarihlerinde 15 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasına dair bir genelge yayımladı.





Genelgeye göre; market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler bugün saat 24:00 itibariyle başlayacak olan kısıtlama öncesinde saat 23:00’a kadar, 30 Mayıs Cumartesi günü de (yarın) 10:00-17:00 saatleri arasında faaliyetlerine devam edebilecekler. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 18 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecekler. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecekler.





Lokanta ve restoran tarzı işyerleri, kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri, sadece evlere paket servis şeklinde hizmet verebilecekler. Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı işyerleri açık olacak, vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde de eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecekler. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek.





Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama doğrultusunda, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar bu Pazar günü de 14:00-20:00 saatleri arasında; yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, maske takmak ve sosyal mesafe kuralına uymak koşuluyla dışarıya çıkabilecekler.