Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin Kara, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde; Konya’ya ayrılan tarımsal danışman kontenjanının neden düşük tutulduğunu sordu.





Tarımsal danışmanlar için illere ayrılan kontenjanları gündeme getiren MHP Konya Milletvekili Esin Kara, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:





“2020 yılı için illere verilen tarımsal danışmanlık kontenjan listesi açıklanmış ve Konya’ya 35 adet kontenjan verildiği görülmüştür. İllere yönelik oluşturulan kontenjanların belirlenmesinde kullanılan temel unsur nedir? Tarım potansiyeli ve nüfus bakımından Konya’dan daha küçük olan illerde kontenjan sayısının daha yüksek tutulmasının nedeni nedir? Konya için ayrılan bu kontenjanın yetersiz kalması halinde, yıl içerisinde kontenjan artışına gidilmesi söz konusu olacak mıdır?”





Kendi nam ve hesabına çalışan tarımsal danışmanlar; çiftçilere yönelik problem çözme bilgi ve becerisinin kazandırılması ve kırsal alanda yaşam standardının yükselmesini sağlamak amacıyla eğitim, yayım ve danışmanlık hizmeti yürütmek üzere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sertifikalandırılıyorlar.