Firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, 10 bin metrekarelik bir alanda 2 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip ve 12 perondan oluşacak yeni otogarın modern bir tesis olacağını söyleyerek; “Kısa bir süre önce temeli atılan yeni otogar inşaatının çok hızlı bir şekilde devam etmekte olduğunu memnuniyetle gözlemledik. İnşaatın bahar aylarında tamamlanacağını öğrendik. Yeni otogarımız Akşehir’e yeni bir hareketlilik, yeni bir ivme getirecek, Akşehir’in buna ihtiyacı vardı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İnşaatın, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım programı kapsamında devam ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Salih Akkaya da, emeği geçenlere teşekkür ettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Akşehir’imize güzel hizmet vermesi noktasında önemli bir yatırım. Yaklaşık 7 Milyon liralık bir maliyet söz konusu. Mevcut otogarımız artık işlevini yitirmişti, yer yer oturmalar vardı. Akşehir’in birinci derece deprem bölgesi olduğu düşünülürse otogarımızın yenilenmesi kaçınılmazdı ve çok acil bir konuydu.

Büyükşehir yasası ile bu ulaştırma ve otogar hizmetleri Büyükşehir Belediyelerine verildiği için Konya Büyükşehir Belediyemiz projesini yaptırdı, programına aldı ve şu anda inşaatımız devam ediyor. Bahar aylarında da inşallah inşaat bitecek, çevre düzenlemesi ve Akşehir Belediyemize düşen yol bölümlerinin bağlanmasıyla hizmet vermeye başlamış olacak.

Yanında bulunan yaklaşık 3 bin-3 bin 500 metrekarelik bir parselimiz de belediyemize ait bir petrol alanı. Orası içinde önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. Oradaki petrol alanımızla beraber ulaştırma sektöründeki otobüs firmalarımıza ve halkımıza güzel hizmetler verilmiş olacak.”