Sınava; hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olanlar veya diğer öğretim dallarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olanlar başvurabilecekler.

Elektronik ortamda http://www.kgk.gov.tr adresinde yer alan Başvuru Formunun doldurulması suretiyle yapılacak olan başvurular 12 Nisan 2021 tarihinde başlayıp 26 Nisan 2021 tarihinde saat 24:00’da sona erecek.

Bağımsız Denetçilik Sınavı, 13 Haziran 2021 tarihinde Ankara ve İstanbul’da yapılacak. Sınav yeri ve saati, sınav tarihinden en az 15 gün önce Kurum internet sitesinde duyurulacak. Sınava katılmak isteyenlerin, sınava girecekleri her bir konu için 150 TL sınav ücretini başvuru esnasında kredi kartından online olarak ödemeleri gerekiyor.