Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; TEKNOFEST için TÜBİTAK’ın onur konuğu olarak Türkiye’ye gelen Sancar, TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu çatısı altında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları yürüten hocalarla bir araya geldi. 

“Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” başlıklı toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Aziz Sancar, “Türkiye’de aşı çalışmalarının geldiği noktayı nasıl buluyorsunuz?” sorusunu; “Çok başarılı buldum. Bazılarından haberim vardı ama bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Gerçekten 3 yıl içinde harika işler başarmışlar ve iyi öğrenciler yetiştirmişler, gerçekten çok beğendim” şeklinde yanıtladı.

Mantıklı değil, buna hakkınız yok

Sancar, aşı karşıtlığı konusunda bir mesajının olup olmadığı ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de; “Ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü aşı karşıtı olmak bence mantık dışı bir tutum. Yani mantıklı değil. Aşı karşıtı olmak mantıklı bir tutum değil” vurgusunu yaptı.

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, görev yaptığı üniversitenin aşı olmayanları kabul etmediğini kaydederek; “Türkiye kanunları zorluyor mu bilmiyorum. Ama kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok” şeklinde konuştu.