Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve beraberindeki heyet Akşehir’e gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Büyükelçi İbrahim’in Akşehir gezisine Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ile AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu eşlik etti.

Akşehir’deki temasları kapsamında Nasreddin Hoca Türbesi, Nimetullah Nahcivani Türbesi, Kent Ormanı ve Tarihi Arasta Çarşı’sını ziyaret eden İbrahim, Akşehir’e hayran kaldı.



Nimetullah Nahcivani Türbesi’nde dua eden Büyükelçi’ye Salih Akkaya tarafından Nimetullah Nahcivani’nin yazdığı Kuran-ı Kerim tefsiri hediye edildi.



Başkan Akkaya yaptığı konuşmada “İki devlet , bir millet olarak bildiğimiz Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’i Akşehir’imizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kendisi  Nimetullah Nahcivani Hazretleri’nin Akşehir’de metfun bulunduğunu öğrenince türbesini ziyaret edip bir Fatiha okumak istemiş. Biz de önce Nasreddin Hoca’mızın Türbesi’ni ziyaret ederek kısa bir Akşehir turuna müteakip Nahivani Hazrettleri’nin huzuruna geldik. Kendilerine Belediyemiz tarafından bastırılan Nimetullah Nahcivani Hazretlerinin tefsirini takdim ettik. Rivayetlere göre Nimetullah Nahcivani Hazretleri bu tefsiri hazırlarken Peygamber Efendimizi rüyasında görüyor, Peygamber Efendimizin bu tefsirdeki bazı konularda düzeltmeleri oluyor. O anlamda da bu tefsir çok önem arz ediyor. Bu ziyaret vasıtasıyla  bir adım daha atmış olalım. Nahcivan ile kardeş şehir olma konusunu Büyükelçi’nin de gayretleri ile sonuçlandıralım. ‘’ diyerek,  Hazar İbrahim’i 5-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Nasreddin Hoca Şenlikleri’ne davet etti.



Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim de Başkan Akkaya’ya, gösterdiği ilgi ve misafirperverlik için teşekkür ederek, “Sizin de dediğiniz gibi tek millet iki devletiz biz. Birçok kişi bunun son zamanlarda olduğunu düşünse de bunun tarihi yüzyıllar, bin yıllar öncesine gidiyor. Nimetullah Nahcivani’nin buraya gelmesi de bunun göstergesi. Çok güzel bir şehriniz var ve çok güzel işler yapmışsınız” şeklinde konuştu.