Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal ÇİFTCİ :
‘’AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ!‘’

AKTSO Başkanı Erdal Çiftci, 1 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan seçimlerde aday olan diğer grubun projelerle ilgili olarak yaptığı 18 maddelik duyurusuna dair yazılı bir açıklama gönderdi. Çiftci’nin açıklaması şöyle: 



Mevcut yönetim tarafından tamamlanamamış ve yarım kalmış algısı yaratılmak istenen projeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek gerektiğini düşündük. Söz konusu projeleri hatırlayalım:



1-YUNAK Şube’nin Faaliyete Geçmesi: Yunak’ta bir Şube açılması bütçesel olarak ek yük getireceği gibi buna gerek de  yoktur çünkü Akredite Oda olduğumuz için üyelerimiz tüm işlemlerini; Akşehir’e Oda’ya ya da Yunak’ta açılacak bir şubeye gitmelerine gerek olmaksızın, bilgisayar,tablet ya da cep telefonlarından on-line olarak yapabilmektedirler.



2-YUNAK Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi: Bu tip bölgelerin kurulması Ticaret Odalarının işi olmayıp ilgili Belediyelere tavsiyede bulunabilirler. Biz de Yunak Belediye Başkanlığı’na bu tavsiyemizi ilettik. Sonrasında Oda olarak Müteşebbis Heyet’te ortak olarak yer alacağız ve yönetim konusunda da zaten gereken tecrübeye sahibiz.



3-ÇELTİK Sanayi Kooperatifi: Çeltik Sanayi Sitesi, Çeltik Sanayi Kooperatifi eliyle yapılacak bir proje değil çünkü Kooperatif işlevini yitirmiş durumda. Site Belediye ve TOKİ iş birliğiyle yapılacak. Belediye bu site için aldığı arsayı TOKİ’ye devrediyor. İhale çağırısına çıkılacak.



4-TUZLUKÇU Tarım İktisadi Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi: Bu proje de Yunak’ta olduğu gibi, Belediye ve Tarım Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Burada da Oda olarak Müteşebbis heyet’e girmek zorundayız ancak kurulum aşamasında yetki Belediye ve Bakanlıktadır.



5-AKŞEHİR Organize Sanayi Bölgesi:



a)Doğalgaz Çalışmaları: Hattın uzunluğu 6 km ilavesiyle beraber 28,6 km olup gereken bütçe 18 milyon TL’dir. Bu nedenle hattın Bakanlık ve BOTAŞ aracılığıyla yapılmasını amaçladık ve gerekli girişimlerde bulunduk.



b)Arıtma Tesisi:Çalışmanın başlatılabilmesi için tüm fabrikaların faaliyete geçmesini bekleyerek kapasiteyi belirlemek gerekiyor. Bütçeye yükü 2 milyon Euro yani yaklaşık 10 milyon TL.



c)Sosyal Tesisler: Proje hazır,sorun bütçesel. Maliyeti 3,5 milyon TL.



d)Organize Ek Saha (Rezerv Saha) : Söz konusu Genişleme Alanı için 2 yıldır çalışıyoruz. Bakanlık’ta onay aşamasında. Bakanlık kredisi kullanmadan, arsaları bedelli satıp alt yapıyı finanse etmeyi planladık çünkü maliyet 5 milyon TL.



e)Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu: Zaten bizim projemiz olup Üniversite’nin onayı alındı. İsmi Uygulamalı Meslek Yüksek Okulu olacak olan bu eğitim kurumu için Büyükşehir Belediyesi’nden arsa tahsisi bekleniyor. Bunun için de Üniversite’ye bina sözü verdik. Maliyet 6,5 milyon TL.



6-Start-Up, Kobi Tanıtım, Avrupa Birliği Hibeleri vb. Projeler: Bakanlıkların çalışma programları çerçevesinde olan ve halihazırda devam eden projelerdir. Yönetime aday olan grubun vaatlerine ‘Kopyala-Yapıştır’ yöntemiyle eklenmiş olmasının bir esprisi yoktur.



Görüleceği üzere, Yönetimimiz tarafından bitirilemeyen projelermiş gibi kamuoyuna sunulan tüm çalışmalar, aslında bizim dönemimizde tüm bu sorunlara nasıl el atıldığını ve neler yapıldığını gözler önüne seren çalışmalardır. Bakanlıklar ve Belediyeler nezdinde yapılan  ve yapılmaya devam edilecek olan girişimlerle de, bu projelerden doğan bütçe yükü olabildiğince tarafımızdan hafifletilecektir.



Aynası İştir Kişinin, Lafa Bakılmaz...