Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde, Yunak’ta özlem, minnet ve saygıyla anıldı.





Yunak’ta 10 Kasım günü saat 9’u 5 geçe hayat, bir kez daha durdu. Anma programının ilki Hükümet Konağı Meydanı’nda gerçekleştirildi. Yunak Kaymakamlığı ve Yunak Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törende Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05'te sirenlerin çalmasıyla iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Türkiye’nin hemen her yerinde olduğu gibi Yunak’ta da hayat adeta durdu. Çevredeki araçların sürücüleri kornolarıyla, polis ve jandarma ekip arabaları sirenleriyle saygı duruşuna eşlik etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.





Anma programının ikincisi ise Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirildi. Yunak Cemal Karacan Anadolu Lisesi’nin hazırladığı programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Okul Müdürü Kazım Yüce yaptı. Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, ront gösterisi yapıldı ve Atatürk’ün sevdiği türküler koro eşliğinde seslendirildi.





10 Kasım Atatürk'ü Anma programına; Yunak Kaymakamı Akbulut ile Burcu Çetin Akbulut, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Yunak Cumhuriyet Savcısı Ömer Polat, Ak Parti Yunak İlçe Başkanı Tahir Kuru, Yunak İlçe Jandarma Komutanı Adem Güneş, Yunak İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, daire ve kurum amirleri, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.