Tüm Türkiye‘de olduğu gibi Konya’da da koronavirüs vaka sayısında bir artış olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; hasta sayısının düşmesi ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü’nün inisiyatif alarak 2 hastanenin pandemi hastanesi olarak devam etmesi yönünde bir çalışma yürüttüğünü, vaka sayılarının artmasıyla ilk karara dönüldüğünü ve Konya’nın hastane potansiyelinin hasta sayılarına yetecek seviyede olduğunu söyledi.





Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da son günlerde artan koronavirüs (Covid-19) vakaları ve şehirdeki tüm hastanelerin pandemi hastanesi olduğu konusuyla ilgili katıldığı bir program sonrası Mevlana Müzesi bahçesinde açıklamalarda bulundu. Salgının başladığı ilk günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından şehirdeki hastanelerin pandemi hastanesi olarak ilan edildiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:





“Süreçte hasta sayısının 800’e düşmesi ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğümüz inisiyatif alarak Beyhekim’de bulunan iki hastanemizi pandemi hastanesi olarak çalışmaya, diğer hastaneleri de normal haline dönmesi için bir çalışma yürütmüştü. Ama son birkaç gündür Türkiye’deki hasta sayıları iki katına çıktı, şehrimizdeki hasta sayılarında da artış oldu. Bundan dolayı tekrar aslında verilen karara dönme uygulaması, tüm hastanelerimizin şikayetlere bakması ve test yapması, test için gerekli verilerin alınması ile ilgili bir süreç başlatıldı. Pandemi hastaneleri iptal edilmişti, tekrar yeniden başlandı gibi bir dönem yok. Hasta sayılarında Konyamızda da bir artış var. Yapılan, tedbir amaçlı olarak tüm hastanelerin başvuru sırasında korona şüphesi olanların işlemlerini yapması ile ilgili bir genel başlangıçtır.”





“OSB ile ilgili söylentiler doğru değil”





Hasta sayısında artış kaydedildiğini, kurallara uyulmaması durumunda tehlike sinyallerinin söz konusu olduğunu söyleyen Altay; “Herkesin Konya’daki hasta sayısını merak ettiğini biliyorum ama şuna emin olabilirsiniz ki kriz oluşturacak, çok yoğun bir şekilde sıkı bir tedbir alacak vaka yok ortada. Yoğun bakım ve entübe sayılarımızda da bir artış yok şu anda. Konya’nın hastane potansiyeli hasta sayılarına yetecek seviyede. Rakamsal olarak çok abartılı bir yükselme yok ama biz kurallara uyumazsak gelecekle ilgili tehlike sinyalleri var. Dün Çumra‘daki bir köyümüzü karantinaya aldık. Nedeni, taziye ziyaretinden dolayı 22’ye yakın kişide bulaşma olması. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili söylentiler var. Bugüne kadar karantinaya alınmış ya da kapatılmış bir fabrika yok. Dolayısıyla Konya’da anlatıldığı gibi bir kriz yok ama rakamlar bu hızla giderse kriz olma ihtimali de var” şeklinde konuştu.





Başkan Altay, net rakam söyleyemeyeceğini ancak önceki gün itibari ile Konya’daki vaka sayısının 100’ün altında olduğunu ifade etti.