Başyazarımız Ümit Aykut Şener tarafından kaleme alınan ve gazetemizin 28 Haziran 2021 tarihli sayısında yayımlanan (https://www.pervasiz.com.tr/gundem/yesil-alani-camiye-cok-gorduler-h136641.html) “Yeşil Alanı Camiye Çok Gördüler!” başlıklı haber/yoruma, sanayi esnafı olarak tümüyle katıldıklarını belirten Oda Başkanları Süleyman Erten ve Abidin Dilber; “Düşüncelerimize tercüman olması dolayısıyla kendisine ve gazetenize teşekkürü bir borç biliriz” şeklinde konuştular.

“Odalarımızı da yakından ilgilendiren bazı hususların Akşehir kamuyou tarafından açıkça bilinmesi için yazılı bir basın açıklaması yapma zorunluluğu doğmuştur” diyen Erten ve Dlber’in ortak açıklaması şöyle:

“Öncelikle; sanayimizdeki bu camiye bedelsiz terk edilen ve ihaleyle satışa çıkarılan arsa, tasviye işlemi yapılan Sanayi Sitesi 2. Yapı Kooperatifimize aitti. Kooperatif olarak ilgili arsayı, Sayın Ferhan Ballı’nın başkanlığı döneminde Akşehir Belediyesi’ne bağışladık. Sonrasında Nuri Köksal, Mustafa Baloğlu ve Abdülkadir Oğul’un başkanlık yaptıkları dönemlerde bile bu arsanın satışı hiçbir zaman gündeme gelmemişken, Sayın Akkaya’nın herşeyi satma politikası da halkta karşılık bulmamaktadır.

2014 yılından beri Akşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Sayın Salih Akkaya döneminde ise bağışlamış olduğumuz bu arsa ani bir kararla satışa çıkarıldı. Bu durumdan haberdar olmamızın ardından; gerek Başkan Akkaya’ya gerekse AK Parti, MHP ve İYİ Parti İlçe Başkanlarıyla bizzat oda başkanları olarak konuştuk ve meclis üyelerinin uyarılmalarını istedik. Sonuçta ilgili siyasi partilerin temsilcilerinin bu konuda bir basin açıklamalarına şahit olmadık ve bu üzücü durumla karşılaştık.

Akşehir Sanayi Sitesinde işyerleri bulunan esnafımız ve buralarda çalışan usta, kalfa ve çıraklarımızın maalesef nefes alacakları, dinlenecekleri bir yeşil alan kalmamıştır. Kaldı ki bu camimize, etrafında bulunan yerleşim birimlerinden de çok sayıda vatandaşımız gelmektedir.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın, tasfiye edilen kooperatifimizin bu alanını değerlendirmek yerine ihale ile satmasına hiçbir anlam veremediğimizi üzüntülerimizle belirtmek isteriz. Herşey para demek değildir. Biz bilemez miydik bu arsamızı satmayı? Sonuçta bizim ortaklarımızın parasıyla alınmıştır. Yıllardır Akşehir Sanayimizi ihmal edenler, iş paraya geldi mi kimseyi dinlememekte ısrar ediyorlar. Kamuoyumuzun takdirine sunarız.”