Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, İlçemiz Arastasında yapılan yenileme çalışmaları hakkında Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin ve ilçemizi ziyarete gelen Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan'a bilgi verdi.


Kaymakam, Akşehir Belediyesinin gerek Arasta'da gerekse eski Akşehir Evlerinin Sokak Sağlıklaştırma projelerinde tarihi büyük bir değer verdiğini, tarihi mirası koruyan, Akşehir'in zenginliğini gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak için çalışan Akşehir Belediyesi Başkanına teşekkür etti.


23 adada devam eden Akşehir Arasta Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme çalışmaları kapsamında yaklaşık 300 işyeri aslına uygun olarak yeniden yapılıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi'nin birlikte yürüttüğü çalışmayla binalarda; çerçeve, çatı, pervaz, elektrik altyapıları, internet altyapıları ve telefon altyapıları yenileniyor.


Harabe ve yıkık binaların yıkılıp aslına uygun olarak yeniden yapıldığı çalışma, 2017 yılında tamamlanacak ve yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak...