Edinilen bilgiye göre; 2014 yılında, 20 B 2526 plakalı 1992 model araçla Çayırbaşı Mahallesi’nden ilçe merkezine gelen 74 yaşındaki Hüseyin Karakoç’un eşi adına kayıtlı otomobil, motorlu taşıtlar vergisi borcundan dolayı Jandarma tarafından yakalanarak Yunak Belediyesi araç parkı içerisinde bulunan yediemin otoparkına çekildi.

Sonrasında başka sorunlar da yaşayan ve borçlarını ödeyemeyen Hüseyin Karakoç, zaman zaman ilçeye geldiğinde yediemin otoparkına giderek otomobilini kontrol etti. Karakoç, en sonunda iki ay önce borcunu ödeyerek otomobili yediemin otoparkından çıkartmaya ve aracı satıp bütün borçları için yapılandırmaya müracaat etmeye karar verdi. Bu ümitlerle otomobili görmeye giden Hüseyin Karakoç; aracın birçok parçasında kırıkların olduğunu, motor kısmından parçalarının söküldüğünü, şoför mahallinde birçok parçanın sökülmüş ve zarar görmüş olduğunu gördü.

Farklı zamanlardan motorlu taşıtlar vergisi olarak toplam 5 bin 650 TL borcu olduğunu belirten Hüseyin Karakoç, otopark ücreti olarak kendisinden 25 bin lira talep edildiğini belirterek; otomobilin değerinin otopark parasına yetmediğini, bu şekilde aracını otoparktan çıkartıp satamayacağını, borcunu da ödeyemeyeceğini ifade etti. Karakoç ayrıca, aracının zarar görmesi ile ilgili konuyu yargıya taşıdığını ve adaletin yerini bulmasını istediğini söyledi.

Aynı model otomobiller piyasada 13 ila 30 bin TL arasında fiyatlarla alıcı beklerken, otomobilinin ederi borçlarını karşılamaya yetmeyen Hüseyin Karakoç; “Aracın içinde hiçbir şey bırakmamışlar. Araç olarak bir motor, dört lastiği, kaportası kalmış. İçini boşaltmışlar. Arabanın parasını komple benden alıyorlar. Aracım sağlam olsaydı, aracımı satıp vergimi verirdim. Şimdi vergimi bile veremiyorum. Parasızım, bir araçla vergimi kapatacaktım, onu da yapamıyorum. Kimse kendini suçlu görmüyor, komple suçlu beni görüyorlar. Daha mahkeme sonuçları belli değil. Beni çağırmadılar. İnşallah adalet yerini bulur. Vergimi ödeyeceğim, araç yerinde yok. Aracımı satar vergimi öderdim” dedi.

Yediemin otoparkı yetkilisi Şaban Demirhan da aracın 2014 yılında Jandarma tarafından maliye borcundan dolayı yakalanarak otoparka getirildiğini belirterek; “Araç 7 senedir burada. Yaklaşık olarak 25 bin lira bir otopark borcu var 7 senedir. Bize gelmeden önce maliyeye borcunu ödemesi lazım. Maliye buna borcu yoktur yazısı verecek. Tabii otopark parasını ödeyecek. Maliyeye borcunu ödedikten sonra gelir otopark parasını öder, arabasında bir maddi hasar varsa biz onu nasıl aldıysak öyle teslim ederiz. Diyecek ki kardeşim, ben bu aracı böyle teslim etmedim size. Nasıl teslim ettin, olabilir burası otopark; camı kırılıyor, aynası kırılabiliyor, araçlar girip çıkınca olabiliyor, biz bunları yaşadık. Ama teslim ederken, biz bunları yapıyoruz teslim ediyoruz. Sıkıntı yok. Adam gelir der ki kardeşim benim arabam bu şekil değildi yani farı yahut aynası kırılmış, biz onları gideriz bir usta getiririz yaptırırız, adama deriz ki kardeşim oldu mu oldu, arabasını teslim ederiz çekip gider” şeklinde konuştu. (İHA)