Akşehir, Konya ve Antalya’da çaldıkları araçları, düzenledikleri sahte evraklarla satan bir şebeke, Akşehir Emniyet Müdürlüğünün gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı.





Edinilen bilgiye göre; Akşehir Emniyet Müdürlüğü, artan oto hırsızlıkları üzerine özel çalışma başlattı. Şehirdeki kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, tespit ettikleri zanlıyı fiziki takibe aldılar. Antalya, Konya ve Akşehir’de toplam 9 aracın çalınması olayının faili olduğu şüphesiyle gözaltına alınan şahsın ifadesi doğrultusunda operasyon genişletildi. Y.K. (19) isimli şahsın, hırsızlık olaylarını birlikte gerçekleştirdiğini belirttiği E.M.O. (17) ile araçların evraklarında sahtecilik yaptığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. Böylece Akşehir’de gözaltı sayısı 5 olurken, Antalya’da da söz konusu araçları satın aldığı belirlenen 2 kişinin daha gözaltına alınmasıylasayı 7’ye ulaştı.





Akşehir’de gözaltına alındıktan sonra adli makamlara sevk edilen şahıslardan 3’ü serbest bırakılırken diğer 2 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.





Çalınan araçlardan 8 tanesinin bulunarak, araç sahiplerine teslim edildiği öğrenildi.