Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sayfasında, servis hizmetinin kalitesini ölçmek amacıyla öğrenciler için bir anket yayınlanıyor.





İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan Okul Servisi Memnuniyet Anketi, 18 sorudan oluşuyor. Aracın temizliğinden havalandırmasına, şoförün aracı kullanışından kılık kıyafetine kadar hemen her konudaki sorulara ilaveten, düşünce ve öneriler bölümü de yer alıyor. Her bir soru için ‘Her zaman’, ‘Sık sık’, ‘Ara sıra’, ‘Nadiren’, ‘Hiçbir zaman’ seçeneklerinin yer aldığı ankette, okulun ve servis şoförünün adının belirtilmesi isteniyor.





Diğer taraftan, ankete katılan öğrencinin bilgilerini vermesi gerekmiyor. Kimileri tarafından önemsenmeyebilecek olan anket, hizmet kalitesinin öğrenci gözüyle ölçülmesini sağlaması açısından doğru ve önemli bir çalışma. Ancak, ankete katılan öğrencilerin bilgilerini içermediği için spekülasyona açık.





Servis hizmetine dair art niyetli yönlendirmeleri engellemek adına, anketi hazırlayan yetkililerin, öğrenci bilgilerini de ankete eklemelerini öneriyoruz. Anketten beklenen sağlıklı sonuçlar ışığında hizmet kalitesini geliştirmek böylece mümkün olacaktır.