Akşehir Belediyesi; Mahalle İftarları Programlarını sürdürüyor. Akşehir belediyesi tarafından düzenlenen iftar programları kapsamında Altunkalem Mahallesi’nde iftar yemeği verildi.


Altunkalem Parkı civarında gerçekleştirilen programa vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterirken, iftar yemeği öncesi Akşehir Belediyesi Fasıl Grubu tarafından ilahi ve tasavvuf müziği eserlerinden oluşan kısa bir dinleti sunuldu. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve eşi de iftar öncesi sofraları tek tek gezip vatandaşların Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ederek onlarla sohbet ettiler.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Başkan Akkaya; Mahalle İftar Programları kapsamında Ramazan boyunca bu etkinliklerin yapılacağını belirterek “Mübarek Ramazan’-ı Şerif’inizi tebrik ediyorum. Allah oruçlarımızı kabul ve makbul eylesin. Tüm dünyada bizim gibi özgür bir ortamda bulunamayan, mübarek Ramazan ayını rahat geçiremeyen, oruçlarını rahat tutamayan dindaşlarımıza da Cenab-ı Hak’tan güzel ortamlarda iftar açmalarını, en güzel şekilde Ramazan aylarını geçirmelerini niyaz ediyorum. Allah memleketimizdeki bu huzur ortamını eksik etmesin; ülkemizin birliğini, dirliğini, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin.” diye konuştu.

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından okunan ezanla birlikte iftar yapıldı. İftar sonrası Akşehir Belediyesi’nce hazırlatılan iftar programı mahalle sakinleri ile buluştu. Programda; Karagöz Hacivat, Orta Oyunu, Kavuklu ile Pişekar ve çocuklar için yarışmaların yanı sıra; yüz boyama ve palyaço etkinlikleri sunuldu. Vatandaşların büyük ilgisini ve beğenisini toplayan programda pamuk şeker, patlamış mısır ve dondurma ikramı da yapıldı.