BU AYET-İ KERİMEDE ALLAH CC. HAZRETLERİ NE BUYURDULAR: Allah size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Allah, bununla size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla görendir. 4/58 Ayeti Kerime.
KULLAR NE YAPTILAR?
            Emaneti Ehline vermediler. Adaletten ayrıldılar. Kin, fuhuş, faiz, riba, zina, livata, hırsızlık, adam kayırma, KPSS, ÖSYM, ALES, TUS, yolsuzlukları, usulsüz kamu sektörlerinde işe yerleştirmeler yaparak, fesat batağına düştüler. Aynı partiden olsa bile yiğitçe duruş sergileyen, doğru sözlü, özü sözü bir arkadaşlarının yani dava adamları dışladılar. Kader birliği yaptığı insanların evlatlarından intikam aldılar. Onları işsiz ve aşsız bıraktılar...
            Yazıklar olsun.
            Siyaset bezirgânlarının dün o partide bugünde bu partide olanların; masonların, siyonistlerin, emperyalist ve vahşi kapitalistlerin, küresel sermayenin yerli işbirlikçi uşaklarının işlerini gördüler. Kendi çıkarları için, siyasete girenlerin imar mevzuatı kapsamında 18. Madde için arsasından yol geçirmek isteyenleri, inşaat yap şatçılarını, rantiyecileri, gizli ortaklar kuranları, olur efendimcileri, el kaldır, el indir, tak, şak yapacakları, şakşakçıları baş tacı yaptılar. Eski Milli Bisiklet Sporcular Ata Sporumuz Yağlı ve Serbest Güreşçileri değil de, Mercedes binicilerini yüceltiler. Meraklısına Not: Mercedes: Gavuların lisanlarında güzel kız demektir. Araba markası sonradan olmuştur.
HADİSİ ŞERİFLERE BAKALIM
             Verdiği hükümlerde, ailesinin ve halkın yönetiminde adaletli davranan yöneticiler, kıyamet gününde Allah Teâlâ’nın yanında nurdan yüksek koltuklar üzerinde otururlar.   
Müslim-İmâre18

________________________________________
 
           Cennetlikler üç gruptur. Bunlar: Âdil ve başarılı devlet başkanı, Yakınlarına ve Müslümanlara karşı merhametli ve yufka yürekli olan kişi, Ailesi kalabalık olduğu halde haram kazançtan sakınıp kimseden bir şey istemeyen adamdır.   
Müslim, Cennet 63

________________________________________
 


________________________________________
 
              Bir saat veya bir gün adaletle hükmetmek, bir sene veya altmış sene nafile ibadet'ten hayırlıdır.   
El-Aclûnî, Keşfu'l-Hafâ, II, 58, 1721

________________________________________
 
               En faziletli cihat zalim bir idarecinin yanında ona adaleti söylemektir. 
  Ebü Davud, Mlahim 17 Ve Tirmizî, Bey’ati 37
 
                RESULALLAH NUR MUHAMMET MUSTAFA SVS EFENDİMİZ Ebedi Âleme Hay ve Diri olarak Refiki Alasına kavuşacağı gün; Nakit parası sadece yedi dinardı. Hz. Ayşe’ye bu parayı, Medineli fakirlere dağıtması için vermişti.