Ömer Terkenli’nin “AKTURDER’den Bilgilendirme” başlıklı açıklaması şöyle:

“Yunak ve Tuzlukçu ilçelerine bağlı olan Turgut, Konarı, Kundullu, Kuzören, Kuyubaşı, Eğrikuyu, Koraşı,  Kıllar, Harunlar, Hursunlu, Yavaşlı, Yeşiloba ve Yığar köylerini temsilen, 13 kurucu üyenin imzalarıyla,  Akşehir Turgutoğulları Eğitim ve Kültür Derneği adıyla, 29/04/2019 tarihinde bir dernek kurulmuştu.

Dernek; son 70 yıl içinde bu köylerden başta Yunak, Ilgın ve Akşehir’e hatta Türkiye'nin bir çok bölgesine göç ederek, şehir hayatına entegre olmuş ve sayıları 10 binlerle ifade edilen bölge halkının gelenek, görenek ve kültürlerini gelecek nesillere geçmişin güzelliklerini, unutturmamak maksadıyla kurulmuştu.

Kurulmuş olan dernek; asrın salgın hastalığı Covid-19 virüsünden kaynaklanan ve tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ilan edilen Pandemi’den dolayı faaliyetlerini yapamadığı gibi Olağan Kongresini de gerçekleştiremedi. Bu sebepten ötürü dernek kurucu üyelerinin karşılaşacağı maddi ve manevi yasal yaptırımların bertaraf edilebilmesi için, yapılan istişareler sonunda, derneğin fesih edilmesine karar kılındı.

Fesih işlemlerinin yapılması için gerekli evraklar, 27/07/2020 tarihinde İlçe Sivil Toplumla İlişkiler Şefliğine sunuldu. 20/11/2020 tarihinde ise dernek faaliyetlerinin resmi olarak sonlandırıldığı bilgisi tarafımıza bildirilmiştir.

Bizi kırmayarak kurucu üye olan arkadaşlarımıza ve bizlere manen destek veren, tüm Turgutoğullarına teşekkür ediyoruz.

Ömer Terkenli (Esnaf-Konarı), Ünal Çelik (Büyükşehir Fen İşleri Bölge Müdürü-Kundullu), Halil İşkal (Öğretmen-Kuzören), İbrahim Ergün (Akşehir Eczacılar Odası Başkanı-Kıllar), Mustafa Koçak (Doktor-Turgut), Mahmut İşcan (Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü-Harunlar), İskender Kılınç (Esnaf-Kuzören), Abdullah Tunçez (Yunak Milli Eğitim Şube Müdürü-Hursunlu), Savaş Sakarya (Doktor-Yavaşlı), Mehmet Ziyanak (İşadamı-Kıllar), Gökalp Peynirci (Esnaf-Turgut), Osman Cabur (Maliye-Harunlar), Zühtü Selmani Tunçez (Türk-Eğitim-Sen Akşehir Şube Başkanı-Yeşiloba).

Kurucu üyeler adına, kamuoyuna saygı ile duyurulur.”