Toplantı sonrası yapılan açıklama şöyle:

Akşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı önderliğinde oluşan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası yeni Yönetim Kurulu 11 Nisan 2018 Çarşamba günü ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ve Sayman Üye oylama ile belirlendi. Ayrıca Akşehir TSO üyelerinin merakla beklediği TOBB Nefes Kredisi de görüşülerek gerekli işlemlerin başlatılması yönünde karar alındı.



1 Nisan 2018 Pazar günü yapılan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Seçimlerinin ardından 8 Nisan Pazar günü Yönetim Kurulu seçimi yapılarak Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, meclis üyelerinin oyları ile seçildi. Ahmet Emin Makascı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak belirlendiği seçim sonrasında AKTSO’nun yeni Yönetim Kurulu 11 Nisan Çarşamba günü ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Ender Kalkan ‘ın Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı, Mustafa Öge Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Mustafa Yaşar Özden sayman üye olmasına oy birliği ile karar verilmiştir. Ramazan Kirit, Tacettin Akkuş, Erol Erdem, Kadir Tepeoğlu, Onur Karakoyun Yönetim Kurulu Üyeleri Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.



Toplantıda ele alınan gündem maddeleri arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından geliştirilen Nefes Kredisi de vardı. Oda üyelerinin merakla beklediği nefes kredisi ile ilgili olarak; daha önceki yönetimin vadesi gelmemiş borçları ödemesi nedeniyle nefes kredisi için kullanılacak para miktarını bırakmamış olmasının yarattığı zorluk vurgulandı. Yönetim Kurulu olarak üyelerimize nefes aldıracak bu projeye daha fazla katkı sağlama adına gerekli çalışmalar başlatıldı.



Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, “Seçimlerimizin ardından ilk yönetim kurulu toplantımızı yaptık. Seçim süresince Odasına sahip çıkarak oy kullanan Tüm üyelerimize ve bu yolda, şahsıma yol arkadaşlığı yapacak bütün Meclis Üyelerimize ve Yönetim Kurulu üyelerime çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki sürecin Akşehir, Yunak, Çeltik, Tuzlukçu ilçelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’ dedi.



Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası genel sekreteri Filiz Tuna ve oda çalışanları, Başkan Makascı’ya toplantı öncesi çiçek vererek yeni görevinde başarılar dilediler.