Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Ağustos 2018 itibariyle; ikinci el ve sıfır araç alım satımı yapan ve iş makinesi alım satım işlemi yapan Oda üyeleri ve çalışanları için sınav ve belgelendirme hizmetine başlıyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı yaptığı açıklamada; TOBB MEYBEM tarafından verilen mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmetinin bölgemizde yapılmasının sağlandığını ifade etti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından MYK mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen ikinci el motorlu kara taşıtları alım-satım işini yürüten kişiler için (galeri vb) yetki alma çalışmasının başarıyla sonuçlandığını bildiren Makascı; İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde alınması gerekli Motorlu Kara Taşıtları Alım-Satım Danışmanı Seviye 4 ve Alım-Satım Sorumlusu Seviye 5 için üyelerden talep toplama ve ön başvuru sürecinin başladığını belirtti.



 İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticaretiyle uğraşan Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı sınavına girmek isteyenlerin, Oda’ya müracaat etmeleri gerekiyor.