AKSİAD’ın mutad olarak 15 günde bir düzenlemeyi planladığı, genç işadamlarıyla tecrübe paylaşımı programı ‘‘Tecrübe Konuşuyor’’ un ilk hafta konuğu Efor Makina yöneticisi Mehmet Mırçık oldu.


Dernek merkezinde gerçekleştirilen kahvaltı programına, Akşehir’de ticaret yapan yirmi beş genç işadamı ve AKSİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda, iş hayatıyla ilgili tecrübeleri aktarırken, gençlerin Akşehir için bir araya gelerek üretime yönelik faaliyetlerde bulunmaları gerekliliğini savunan Mırçık; “bir araya gelin, ne olursa olsun Akşehir’de üretim gerçekleştirin, sadece Akşehir’e yönelik üretim düşünmeyin, hedefiniz daima yüksek olsun, üretimini gerçekleştirdiğiniz ürünü satabilir miyim korkunuz olmasın, gerekli araştırmayı yaparak ürettiğiniz her kaliteli ürünü satabileceğiniz bir pazar bulacaksınız, artık internet üzerinden herkes sizin ürününüzü talep edebiliyor, ayrıca AKSİAD’ın da üyesi bulunduğu TUSKON’un Türkiye’de üretilen ürünlerin pazarlanmasında yurtdışında her ülkede kuvvetli bir referanstır” dedi.


 Gençlerin yurtiçi ve yurtdışındaki fuarlara da mutlaka katılmalarının gerektiğini belirten Mırçık; “önemli olan, fuar dönüşünde değerlendirme toplantılarının yapılmasıdır, yoksa bu geziden başka bir anlama gelmez” dedi.


 Karşılıklı soru cevapla devam eden toplantı sonunda yapılan istişare neticesinde, Şubat ayı içerisinde düzenlenecek olan Gaziantep Fuarı’na katılımın gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.