Akşehir ve Nasreddin Hoca’yı tanıtmak için Akşehir Kültür Sağlık Ve Eğitim Vakfı (AKSEV) öncülüğünde AKYEM ve HELSAN ortaklığı ile İzmir’de düzenlenecek olan 1.Ege Bölgesi Konya Günleri Kültür ve Sanat Festivali’ne katılıyor.


İzmir' de yaşayan üç yüz bine yakın Konyalı büyük bir kültür ve sanat festivali düzenliyor. Bu yıl ilki yapılacak olan festival 30-31 Ocak, 1-2 Şubat 2014 tarihleri arasında İzmir Enternasyonal (İzfaş) Fuar Merkezinin 1 ve 2 nolu hollerinde gerçekleştirilecek.


Aksev Genel Müdürü Şener Aksoy yaptığı açıklamada bu organizasyona Akşehir adına şehrimizin güzide iki kuruluşu ile birlikte katılmanın gururunu yaşadıklarını, Akşehir ve Nasreddin Hoca’yı en iyi şekilde tanıtmak ve anlatmak için tüm hazırlıkların tamamlandığını, Aksev tarafından  üretilen Hediyelik Eşya ve Yöresel tatların,A kyem tarafından üretilen birbirinden güzel gıda çeşitlerinin Helsan’ın üretmiş olduğu helva, tahin ve bir çok farklı lezzetin  bulunacağı standlara, İzmir ve  şehrimizde yaşayan hemşerilerimizi bu güzel etkinliğe beklediklerini söyledi.