‘OKULUMUZU İSTİYORUZ’



Akşehir’de eğitim veren Gazi Mustafa Kemal İlkokulu velileri, okullarının fay hattında olduğunu ve binalarının eski ve bakımsız olduğunu söyleyerek mahallelerine yapılan yeni okulun kendilerine verilmesini istediler.


Okullarının yakınında inşa edilen binanın Gazi Mustafa Kemal İlkokulu olarak yapıldığını, sonradan Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu olarak tahsis edildiğini dolayısıyla kendilerinin kandırıldığını iddia ettiler. Okullarının kendilerine verilmesini isteyen konu ile ilgili şikayetlerini belirtmek için Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’u makamında ziyaret eden veliler, Başkan Oğul’dan yardım istediler.


Okul velileri adına konuşan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Bediha Ekici “Çocuklarımızın şu anda okuduğu okul çok mağdur bir durumda. Çocuklarımızın kafasına rüzgarlı havalarda kiremit düşmesinden tutun, okul bahçesindeki tehlikelere karşı hepsi çocuklarımızın eğitim görmesine engel oluyor. Bizim çocuklarımızın da geleceğin parlak öğrencilerinden olmasını istiyoruz. Bizimde çocuklarımız doktor, amir, memur olabilir. İnanın ben evimin işini bırakıp rüzgar olduğunda okulda okuyan tüm çocukların başını bekliyorum. Allah razı olsun, öğretmenlerimizde çok ilgileniyorlar. Bu nedenle yeni yapılan İmam Hatip Ortaokulu denilen okula bizim çocuklarımızın da taşınmasını istiyoruz.  O okul bizim çocuklarımızın hakkı.  O okul bizim çocuklarımıza diye yapıldı ama şimdi o okulu İmam Hatip diye kullanıyorlar” dedi.


Diğer öğrenci velileri de çocuklarının şimdiki okulda çok mağdur olduğunu dile getirerek “Neden bizim çocuklarımız çürük vaziyetteki ve altından fay hattı geçen bir okulda okusun? Çocuklarımızın başına bir iş geldiğinde Milli Eğitim Müdürü ya da diğer büyükler bizim çocuklarımızı ödeyebilecekler mi? Dünyaları verseler olmaz” dediler.



Şikayetleri dinleyen Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul konu ile ilgili gerekli değerlendirmeleri yapacaklarını söyledi.