Ilgın Kaymakamı ve Akşehir Kaymakam Vekili Aytekin Yılmaz, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı ve Belediye Bakanı Salih Akkaya tarafından şehit haberinin aileye iletilmesinin ardından şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Er Ömer Faruk Erdem’in babası Metin Erdem ve annesi Nesibe Erdem’in vefat ettikleri, kendisinin babaannesi Döndü Erdem ile birlikte yaşadığı ve Tuğba, Navruz, Sevgi ve Fadime isimlerinde 4 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

23 yaşındaki Şehit Er Ömer Faruk Erdem’in 1 yıldır görev yaptığı ve ilk görev yerinin Şırnak Gülyazı olduğu,10 gün önce de Adsız’daki evine izne geldiği bilgisine ulaşıldı.

Şehit haberinin duyuşlmaısnın ardından vatandaşlar şehidin evinin önüne gelirken, Akşehir Belediyesi ekipleri tarafından da şehidin evi ve bulunduğu sokak bayraklarla donatıldı.

Şehidin babaannesi Döndü Erdem; “Ben bu dünyaya kazık mıyım? Ne acılar gördüm ben. Bu kaçıncı acı? Ben niye hala buradayım?” diyerek gözyaşına boğuldu. Şehidimizin naaşının Konya'ya getirildiği ve Akşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırılmak üzere memleketine doğru yola çıkarıldığı öğrenildi.

Şehidin cenazesi yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Akşehir Şehitliği’nde toprağa verilecek.