Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finansmanı ile uygulamaya konulan, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve UNICEF işbirliğinde yürütülen “Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi” kapsamında, gelişimlerini destekleyici çeşitli eğitim materyallerinin bulunduğu “Benim Oyun Sandığım” eğitim setleri, 5 yaşında olup okul öncesi eğitimden yararlanamayan çocuklara teslim edildi.

Yeşilköy, Üçhüyük, Bozlağan, Söğütlü, Yeniköy ve Atakent Mahallerinden toplam 15 ailenin çocuklarına setlerin dağıtımı, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan “İlçe Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Komisyonu” tarafından yapıldı.

Okul öncesi çağında olan ancak bulunduğu muhitte ana sınıfı olmadığı için bu hizmetten yararlanamayan ve gelecek sene 1. sınıfa başlayacak olan 2015 doğumlu çocuklar projeye dahil edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon aracılığıyla ailelere belli periyotlarla yapılacak ziyaretlerle ailelere ve çocuklara rehberlik hizmeti verileceği öğrenildi.