Başkan Akkaya, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından basına aktarılan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Atalarımız ‘rahmet zahmetsiz olmaz’ demiş. Geçici rahatsızlıklar olmazsa kalıcı rahatlıklar olmaz. Şehrimizdeki doğalgaz çalışmaları ile birlikte; atıksu arıtma tesisi ve beraberindeki kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmaları ki Ekim ayında, yüzde 100 Avrupa Birliği hibe destekli içme suyu şebekemizin de ihalesi yapılacak, elektik ve telefon hatlarının yer altına alınması, şu anda köşe bucak devam eden, internetten yararlanma kalitemizin artırılmasına dönük fiber hat kazılarının yapılması gibi çalışmalar nedeniyle şehrimizde maalesef kazı çalışmaları devam ediyor.

Kazılar devam edince de biraz zahmet tabi ki oluyor. Biz de bütün bu alt yapı çalışmaları bitmeden maalesef o bölgede sıfır sıcak asfalt çalışmasına geçemiyoruz. Biraz daha sabır diyoruz. Değerli hemşehrilerimizin biraz daha hoş görülü olmasını bekliyoruz.

Önümüzdeki yıl şehir merkezindeki içme suyu hatlarının ana merkezlerini yapacağız. Daha sonra o güzergahları sıcak asfalta dönüştürmüş olacağız. Ancak şunu da ifade etmek gerekir ki Akşehir’de ciddi bir alt yapı yatırımı var ki kazı çalışmaları oluyor. Cumhurbaşkanımızın ve hükümetinin desteği ile tabiri caizse Akşehir’imizin her yerini ameliyat ettik. Tabi bunun da ameliyat olan bir insan gibi zahmetleri var ama inşallah bu zahmetlerden kurtulmaya az kaldı.

Akşehir’imiz çok tarihi bir şehir ve şu anda kullandığımız içme suyu borularının çoğunluğu 1930’lu yıllarda yapılmış borular ve sık sık arıza yapıyorlar. Büyükşehir Belediyemize bağlı KOSKİ ekipleri bu arızalar nedeniyle sık sık kazı çalışması yapıyor. Bu sıkıntıların bitmesine ve hayat kalitemizi artıracak güzel asfalt yollara kavuşmamıza az bir zaman kaldı.”