Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’de yaptırdıkları Nasreddin Hoca Konağı’nda bir Nasreddin Hoca Müzesi açılması gerektiğini söyledi



Akşehir’deki düzenleme yaptıkları Turizm Vadisi’nde, Gülmece Parkı’nda, Tarık Buğra Caddesi’nde ve Nasreddin Hoca Meydanı’nda Nasreddin Hoca’yı, Gülmeceyi ve mizahı anımsatan heykellerle süslediklerini belirten Başkan Oğul “Bu alan turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Artık turistler sadece Nasreddin Hoca Türbesi’ni ziyaret edip gitmemekte, bu vadideki heykellerle fotoğraf çektirerek daha uzun süre şehrimizde kalabilmektedirler. Nasreddin Hoca Meydanı’nda Nasreddin Hoca Konağı’nı inşa ettik. Bu konağın alt katında hatıra eşyaları satan işyerleri, Turizm Bürosu ve tuvaletler bulunmakta. Nasreddin Hoca Konağı’nın üst katında ise projesi hazırlanan ve Mevlana Kalkınma Ajansı’na sunulan Nasreddin Hoca Müzesi, yedek projeler arasına alındı. Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği adına MEVKA’ya sunulan bu projenin yeniden MEVKA’ya sunularak hayata geçirilmesi ile Turizm Vadimiz bir Nasreddin Hoca Müzesi ile taçlandırılacaktır” dedi.


Bu müze sayesinde Akşehir’e gelen turistlerin daha fazla Akşehir’de kalacağına vurgu yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Bu Nasreddin Hoca Müzesi’nin projesi iptal edilerek bu bina lokanta, kafeterya gibi ticari bir faaliyet için kiralanmamalıdır. Bu proje mutlaka yapılmalı ve Turizm Vadisi taçlandırılmalıdır. Kültür turizminin en önemli parçası müzelerdir. Turistler Akşehir’e geldiğinde turizm hizmet sektörü gelişecek, istihdam yaratılacak ve Akşehir’e dışarıdan para gelecektir” diye konuştu.