İHH’ın Aç ve Açıkta Bırakma Kampanyası kapsamında Akşehir’den toplanan yardım tırı Suriye’ye ulaştırıldı. Şimdi sıra kuru bakliyat yardımında…


İHH-AYDER Akşehir Gönüllüleri Akşehir’de başlattığı Suriye’ye bir tır un kampanyası yoğun ilgi gördü. Akşehirli hayırseverlerin yapmış olduğu bağışlarla ve Akşehir İHH gönüllü çalışanların özel gayretleri ile bir tır un toparlanıp Akşehir İHH gönüllüsü Ahmet İbişdayı refakatinde Gaziantep’ten alınıp Reyhanlı Cilvegöz Sınır Kapısına, oradan da Suriye içine sevk edildi.


Konu ile ilgili bilgi veren Akşehir İHH gönüllüsü Ahmet İbişdayı, şunları söyledi:


“Dünyanın gözünün üzerinde olduğu, son yıllarda birden bire karışan/karıştırılan Suriye’de 2-3 yıldır devam eden savaşın en çok mağduru savunmasız halk, kadın ve çocuklar oldu şüphesiz. Zalimin zulmüne uğrayan halk karşılıksız ve savunmasız bir savaşın ortasında yalnız kalmıştır. Dünya devletleri bu zulüm karşısında sessizliklerini bozmuyor hala seyretmeye devam etmektedirler. Türkiye devletinin bu meyanda yaptığı yardım ve destekler Suriye halkını biraz olsun rahatlatmıştır. Ayrıca İHH başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları da desteklerini esirgememektedirler.


20-12-2013 tarihinde Antep’ten almış olduğumuz 18,5 ton un ile Reyhanlı İHH Lojistik Merkezine, oradan da Cilvegöz Sınır Kapısından Suriye’ye girişi yapıldı. Suriye içinde sınır kapısına yakın bir bölgede olan İHH depolarına boşaltılmak üzere sevk edildi. Bu depolardan da alınıp İHH’nın kurmuş olduğu fırınlarda ekmek yapıldıktan sonra zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan savaş mağduru Suriyeli Müslüman kardeşlerimize dağıtımı yapılacaktır.


“Aç ve Açıkta Bırakma” kampanyası devamı olarak şu an Akşehir’de Suriye’ye ikinci yardım tırı hazırlığı yapılmaktadır. Kuru gıda (sıvı yağ, nohut, bulgur, fasulye, şeker, salça, çay, mercimek, pirinç…), elektrikli ve odun kömür sobası, kışlık giyecek çocuk giysileri, bot, kaban vs. çocuk maması ve çocuk bezi gibi temel ihtiyaçlar için hazırlıklar devam etmektedir. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. Ayrıca hayırsever Akşehir halkına da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.”