Akşehir Kaymakamlığı, Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, Orman İşletme Şefliği ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü; Tarım ve Orman Bakanlığının “Geleceğe Nefes” sloganıyla başlattığı 11 milyon ağaç dikme kampanyasına, bin dört yüz elli üç fidanı toprakla buluşturarak destek verdi.





Akşehir’deki ilk ağaç dikme etkinliği, Akşehir Belediyesi öncülüğünde Atakent Mahallesi’ndeki bölgede yapıldı. Burada ilçe protokolü ve belediye personeli tarafından 242 çınar, ıhlamur ve atkestanesi ağacı toprakla buluşturuldu.





Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından ‘Bugün Fidan Yarın Nefes’ sloganıyla 11 Kasım saat 11:11’de ülkemiz genelinde 11 milyon fidanın dikilmesi planlandı. Biz de Akşehir Belediyesi olarak Atakent mahallemizde diktiğimiz ağaç fidanlarıyla bu etkinliğe destek verdik. Çocuklarımız, Türkiye’miz ve gelecek için bu fidanlar çok önemli” diye konuştu.





Daha sonra Kaymakamlık, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Orman İşletme Şefliği tarafından organize edilen ve Akşehir Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlikle Engili Mahallesi’ndeki alanda bin 111 sedir fidanı dikimi gerçekleştirildi. Buradaki etkinliğe çeşitli sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler de katıldı.





Akşehir’deki son ağaç dikme etkinliği ise Organize Sanayi Bölgesi’nde yapıldı. Buradaki törende de yüz adet çam fidanı protokolün de katılımıyla toprakla buluşturuldu.





Akşehir’de üç bölgede yapılan ağaç dikme etkinliklerine; Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Başarı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Çapan, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, STK temsilcileri, kamu kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.