Avrupa Birliği tarafından desteklenen KONESOB VOC-Test merkezi projesi kapsamında, Akşehir’deki meslek odalarının başkanları, genel sekreterleri ve oda yönetim kurulu üyelerine yönelik seminerde, Başkan Karabacak; 3 yıllık başkanlık döneminde yaşanan gelişmelere ilişkin olarak da üyeleri bilgilendirdi.

Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen seminerde proje hakkında bilgi aktarımında bulunan Başkan Muharrem Karabacak; “Avrupa Birliği tarafından desteklenen KONESOB VOC-Test merkezi projesi kapsamında birliğimiz bünyesinde ulaştırma sektöründe beş meslek dalında olmak üzere, mesleki yeterlilik belgesi vermeye yetkili bir belgelendirme merkezi kurduk. Konya merkezdeki oda başkanlarımız, genel sekreter ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın yanı sıra ilçelerimizdeki odalarımıza da Ahilik VOC-TEST merkezi projesi hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Ayrıca yakında TÜRKAK ve MYK denetimleri sonrasında belgelendirme yetkisi alacak olan Ahilik Belgelendirme Merkezi ile ilgili MYK süreçlerinde her konuda esnafımızın ihtiyaçlarını giderecek ve ilgili mesleklerde MYK belgesi vermeye başlayacağız” şeklinde konuştu.

Programa katılan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da meslek odalarıyla  uyumlu çalıştıklarını, pandemi döneminde işyerleri kapalı olan esnaflara Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi olarak maddi ve manevi destek verdiklerini söyledi.