İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı bir kararla “Dünya Yetimler Günü” olarak kabul edilen Ramazan ayının 15. gününde, Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrası’nda düzenlenen iftara; Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gök, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu ve İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci katıldı. İlçede yaşayan yetim ve öksüz çocuklar ile ailelerinin davet edildiği iftar yemeği öncesinde, eşi Ayşegül Akkaya ile birlikte masaları tek tek ziyaret eden Başkan Akkaya; çocuklarla sohbet ederken vatandaşların da Ramazan-ı Şerif’ini tebrik etti.

İftar sonrasında bir konuşma yapan Akkaya; “Çok kıymetli misafirlerimiz, geleceğimizin teminatı olan yavrularımız; bu iftarda sizler davetimizi kırmadınız, teşrif ettiniz beraber olduk, hepinizden Allah razı olsun. Allah oruçlarımızı mübarek eylesin, kabul eylesin, inşallah daha nice Ramazan aylarında böyle birlikte olalım. Bu gibi güzel kutsal aylar, geceler, bayramlar inşallah ülkemizin birlik beraberliğine vesile olsun” dedi.

İftar sonrasında Akşehir Belediyesi tarafından çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikramı yapılıp, rüzgar gülü ve balon dağıtıldı. İftara katılan çocuklar, palyaço ve çizgi film karakterlerinin maskotları ile oynayarak bol bol fotoğraf çektirdiler.