Ramazan ayı münasebetiyle Akşehir Belediyesi’nin öncülüğünde vakıf ve kurumlar tarafından yapılan sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın bu yıl en üst seviyeye ulaştığı bildirildi.





Bu yıl Akşehir’de; Bakanlıklar, Akşehir Kaymakamlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir Belediyesi, Kızılay Akşehir Şubesi, Akşehir Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı (AKSEV), Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Akşehir Ticaret Borsası, gönül birliği yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koştu.





Yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştıran Akşehir Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı’nı (AKSEV) ziyaret eden Belediye Başkanı Salih Akkaya, Vakıf Başkanı Abdurrahman Karataşlı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AKSEV Başkanı Karataşlı; “Ramazan ayında bin 400 kişiye ulaşmamızdaki desteklerinden dolayı Belediyemize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.





Akşehir’de Ramazan ayında güzel bir birliktelik sağlandığına dikkat çeken Başkan Akkaya; “Akşehir’imize yakışan gönül birliği sergilendi. Belediyemiz, Kızılay’ımız, AKSEV Vakfımız, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Ticaret Odamızla beraber erzak ve yemek yardımı çalışmaları yapıldı. Koronavirüs sürecinden dolayı izdiham olmasın diye çadırlardan yemek dağıtımı yapmadık, sefer tasıyla evlere ulaştırmış olduk. Gerçekten bu faaliyet zahmetli ve takdire şayandır, teşekkür ediyoruz.





Aynı şekilde Kızılay Akşehir Şubemiz ve Belediyemizle birlikte bin 850 kişiye sefer tasıyla birlikte evlere yemek dağıtımını da gerçekleştirdik. Yani toplamda şehrimizde ihtiyaç sahibi 3 bin 300 kişi, her gün sıcak yemekle buluşmuş oldu. Onun dışında da Sosyal Yardımlaşma Vakfımız, Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız, Konya Büyükşehir Belediyemiz ve Akşehir Belediyemizle birlikte katkılarımızı gerçekleştirdik. Alışveriş çekleri ya da gıda paketleriyle Akşehir halkımızın bu Ramazan ayında yanlarında olmaya, özellikle de bu koranavirüs sürecinde onları yalnız bırakmamaya, karınca kararınca ulaşmaya çalıştık.





AKSEV vakfımızın Başkanı nezdinde, yönetim kurulu üyeleri ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Geçtiğimiz günlerde çorbada tuzumuz olsun diye hasbelkader biraz malzeme yardımı yaparak kısmen de olsa bu iyilik hareketinin yer almış olduk. Bundan sonra da yine inşallah birlikte olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.





Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında Akşehir’ de 4 bin 360 kişiye bin TL sosyal yardımda bulunulurken, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından da Akşehir’de 872 ihtiyaç sahibi vatandaşa 200, 300, 400 ve 500 TL’ lik sosyal kart desteği verildi.





Akşehir Belediyesi tarafından bin 300 ihtiyaç sahibi vatandaşa 150 TL’lik alış veriş çeki, 215 ihtiyaç sahibi vatandaşa gıda paketi, ihtiyaç sahibi ailelere AKSEV tarafından dağıtımı gerçekleştirilen yemekler için de 15 bin TL’lik malzeme desteğinde bulunuldu. Kızılay Akşehir Şubesi’nin Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi 300 aileye ve bin 300 kişiye evlerine servis dağıtımı gerçekleştirilen 3 çeşit iftar yemekleri için malzeme desteği, yemeklerin pişirilmesi ve dağıtımının gerçekleştirilmesi için personel ve araç desteği ve günlük olarak da bin ekmek yardımı gerçekleştirildi.





Akşehir’ de bulunan odalar, borsalar, STK’lar da ihtiyacı olan vatandaşları zor günlerinde yalnız bırakmayıp onlara nakdi ve ayni yardımda bulunurken, hayırsever vatandaşlar tarafından da ihtiyaç sahiplerine ulaşılarak destek sağlandı.