Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdikleri "Okullar Parıldıyor" etkinliği başladı.





Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Denetimli Serbestlik Müdürü Mahmut Ertaş, Yıldırım İlkokulu Müdürü Okan Haydar, okulda görevli müdür yardımcıları, denetimli serbestlik personeli ve denetimli serbestlik yükümlülerinin katılımıyla başlatılan etkinlik, 1 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecek.





Etkinlikte konuşma yapan Başsavcı Vedat Temel; "Eğitime ara verildiği yarıyıl tatili boyunca Akşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde ücretsiz kamuya yararlı bir işte çalıştırılma yükümlülüğü bulunan yükümlülerce, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okulların bina ve bahçe temizlikleri yapılacak. Ayrıca aynı kapsamda Akşehir merkezde bulunan Adliye, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Müftülük, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ile mülakatımız olan Ilgın, Yunak, Doğanhisar, Tuzlukçu ve Çeltik ilçelerindeki kamu kurum ve kuruluşlarında toplam 75 kamu hizmeti yükümlüsü alternatif cezalarını; temizlik, ağaçlandırma ve büro hizmetleriyle yerine getirmiş olacaklar. Yükümlülerimiz, çocuklarımızın eğitim ve öğretim gördükleri yerleri güzelleştirerek daha temiz bir ortamda eğitim ve öğrenim görmelerine katkı sunmaktadırlar. Ayrıca gerçekleştirilen bu etkinlikle yükümlülerimizin kendilerini topluma faydalı bireyler olarak görmeleri sağlanmaktadır. Bu da etkinliğimizin bir diğer faydası olarak ortaya çıkmaktadır. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum." diyerek, bu tarz etkinliklere devam edileceğini belirtti.





Akşehir'de