55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Prof. Dr. Ali Berat Alptekin ile Araştırmacı-Yazar Halil Atalay tarafından konferans verildi.


Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Araştırmacı-Yazar Halil Atalay tarafından verilen konferansta Nasreddin Hoca konusu işlendi. Atalay konferansında Nasreddin Hoca’nın insanları güldürürken düşündüğünü ve eğittiğini belirterek, “Eğitimde metotlar vardır. Bu metotların en güzelini ise Nasreddin Hoca uygulamıştır. Soru cevap, mizah, latife gibi birçok metodu kullanarak insanlara dersler vermiştir” dedi. color:black">

Akşehir Kültür Merkezi’ndeki diğer bir konferansta Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Berat Alptekin tarafından verildi. Alptekin, Nasreddin Hoca ile ilgili şiir yazan 5 şair ve şiirleri ile ilgili değerlendirmeler yaptığı konferansta, Türk Saz Şairlerinin Nasreddin Hoca’ya fazla ilgi duymadığını, ilgi duymalarının sağlanması gerektiğini anlattı.

Konferansların sonunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.

Konferansa, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Selçuk Üniversitesi Nasreddin Hoca Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Hasan Serdar Gergerlioğlu, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Akşehir Müftüsü Karabey Özdemir, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan ile vatandaşlar katıldı. (İHA)