Konya MTB ve Selçuk Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, hain darbe girişiminin 2.yıl dönümünde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu düzenlendi.

Bisiklet Topluluğu’nun Grup Temsilcisi olan Araştırma Görevlisi İsmail Tarhan, 15 Temmuz Zaferi’ni unutturmayacaklarını belirterek, bu amaçla Konya’dan yola çıkan 10 kişilik grubun, İstanbul’a 7 günde varmasının planlandığını söyledi. Topluluğu uğurlayan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkeyi gençliğe emanet ederken ne kadar isabetli bir söylemde bulunduğunu bugün müşahede ederek yaşıyoruz. Özellikle 12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra depolitize edilen gençliğin kendinden başka hiçbir şey düşünmediği, ülkenin umurlarında olmadığı söylenmişti. 15 Temmuz’da, bu ülke için gereken her şeyi yapmaya ve canlarını feda etmeye hazır olduklarını gördük. Öğrencilerimiz 14 Temmuz akşamı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde hazır olacaklar ve olaya karşı gösterilen hassasiyeti dile getirip ertesi gün 15 Temmuz sabahı itibariyle de Konya’ya geri dönecekler. Allah kazasız belasız bir yolculuk nasip etsin. Gösterdikleri bu hassasiyetten dolayı gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Hepsini tebrik ediyorum.” dedi.



Rektörlük Binası önünden yola çıkan grup, D-300 Karayolu üzerindeki Şapcı Dinlenme Tesisleri’nde yemek molası verdi. Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Şimşek ve Yıldırım Şapcı eşliğinde yemek yiyen grup, dinlenme sonrasında İstanbul’a doğru pedal bastı.