Akşehir Belediyesi; Mahalle İftarları Programları kapsamında Selçuk Mahallesi’nde iftar yemeği verdi.

İftar yemeği öncesi Akşehir Belediyesi Fasıl Grubu tarafından ilahi ve tasavvuf müziği eserlerinden oluşan dinleti sunuldu. Güdük Minare Mescidi civarında gerçekleştiren iftar yemeğinde Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya sofraları tek tek dolaşıp vatandaşların Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ederek onlarla sohbet etti. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından iftar öncesi bir konuşma yapan Başkan Akkaya; Selçuk Mahallesi’nin Akşehir’in en eski ve adı tarih kokan bir mahallesi olduğuna değinerek; “Selçuk Mahallemiz gurur duyduğumuz ve sevdiğimiz bütün diğer mahallelerimiz gibi güzide mahallelerimizden birisidir. İnşallah Ramazan boyunca geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da köy ve kasabalar da dahil olmak üzere tüm mahallerimizde iftar programlarımız devam edecektir. Hatırladığınız gibi 2014-2015 yılında Nasreddin Hoca Meydanımızda toplu iftar yapmıştık. Daha sonraki yıllarda da, bizzat mahallelere giderek iftar programlarına katılalım, gelemeyen hemşerilerimize ayağında bu iftar programını icra edelim diye bir proje geliştirelim istedik ve projemiz devam ediyor. İnşallah 5 yıllık dönemim içerisinde belediye meclis üyelerimiz de beraber tüm mahallelerimizde mahalle iftarlarını gerçekleştirmiş olacağız. Ben Mübarek Ramazan’-ı Şerif’inizi tebrik ediyorum. ‘Evveli Rahmet, Ortası Mağfiret, Sonu Cehennem Ateşinden Kurtuluş’ olan Ramazan ayımız mübarek olsun. Allah oruçlarımızı kabul ve makbul eylesin. Tüm dünyada, Filistin’de, Kudüs’te, Arakan’da, Irak’ta ve  daha birçok yerde bizim gibi özgür ortamda bulunamayan, mübarek Ramazan ayını rahat geçiremeyen, oruçlarını rahat tutamayan dindaşlarımıza da Allah inşallah güzel ortamlarda iftar açmak, en güzel şekilde Ramazan aylarını geçirmek nasip etsin diyorum. Sofralarımızı Allah bereketli kılsın. Cenab-ı Hak Ramazan ayımızı; birlik ve beraberliğimize vesile kılsın, ülkemizin birliğini, dirliğini, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Allah memleketimizde bu huzuru eksik etmesin, vatanımızı böldürtmesin, ezanlarımızı dindirtmesin.” diye konuştu.



Önceki yıllara göre bu yıl Ramazan ayında farkındalık yaratmak adına çeşitli kültürel faaliyetler oluşturduklarını belirten Akkaya, “Bu etkinliklerle Ramazan ayımızın daha canlı, daha neşeli bir ortamda güzel geçeceğini ümit ediyorum. Ramazan boyunca mahallelerdeki programlarımıza katılan vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarımızın yanında Tasavvuf Musikisi dinletisi, Orta Oyunu, Meddah, Hacivat Karagöz ve Palyaço gösterilerimizle birlikte Yarışmalar ve Yüz Boyama etkinlikleriyle dolu programlar da sunacağız.” dedi.



Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından okunan ezanla birlikte iftar yapıldı. İftar sonrası Akşehir Belediyesi’nce hazırlatılan iftar programı sunuldu. Programda; Karagöz Hacivat, Orta Oyunu, Meddah ve çocuklar için yarışmaların yanı sıra, yüz boyama, palyaço etkinlikleri sunuldu. Programa katılan mahalle sakinlerine pamuk şeker, patlamış mısır ve dondurma ikramı da yapıldı.