Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, şehir içi dolmuş hatlarının merkezinin Belediye Evleri yanından yeni açılacak bölge hastanesi yanına taşınacağını belirterek bu sayede Akşehir’de tüm her yerden bölge hastanesine dolmuşlarla ulaşılabileceğini söyledi.



Akşehir’de halen mevcut şehir içi dolmuşları, beş hat üzerinden Yarenler Mahallesi Belediye Evleri önündeki merkezden hareket ederek Akşehir’e hizmet veriyor.


Akşehir Belediye başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’in gelişmesi, büyümesi ve Bölge Hastanesi ile Bölge Cezaevi’nin açılması ile yeni hatlara ihtiyaç duyulduğunu belirterek “Akşehir 30 Mart 2014 tarihinde metropol ilçe olarak şehir içi dolmuşları Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlanıyor. Akşehir 21 mahalleden 55 mahalleli 94 bin nüfuslu metropol bir ilçe oluyor. Akşehir şehir merkezindeki 21 mahallenin Bölge Hastanesine tek dolmuşla gidebilmesi için şehir içi dolmuşlarının merkezi Bölge Hastanesi’nin yanına alındı. Bölge hastanesi hizmete girdiğinde şehir içi dolmuşları bölge hastanesi yanından hareket ederek belirlene 8 hatta bu merkezden ulaşılacaktır. Şehir içi dolmuşların merkezi Bölge Hastanesi olduğundan bütün mahallelere tek dolmuşla ulaşılacaktır. Akşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen şehir içi dolmuş hatları kararını Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bildirdik. Mart 2014 sonunda şehir içi dolmuşlarının merkezi Bölge Hastanesi’ne taşınacaktır” dedi.


Akşehir Belediyesi sınırları dışındaki 11 belde ve 23 köyü 30 Mart 2014 tarihinden sonra mahalle olması ile bu yeni mahalleler içinde 7 hat belirlendiğine vurgu yapan Başkan Oğul “Bu hatların hepsi Bölge Hastanesi’ne uğratılacak ve yine bu dolmuş hatlarının merkezi de eskiden olduğu gibi Köy Garajı olarak önerildi. Bu öneri, Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nce Kabul edilirse Akşehir’in 55 mahallesinin ulaşım sorunu çözülmüş olacaktır” diye konuştu.