İstasyon Mahallesi'nde bulunan bir eve, para karşılığı fuhuş yaptırıldığı ihbarını değerlendiren Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından baskın düzenlendi.





Edinilen bilgiye göre; E.G. (44) isimli şahsın, evinde para karşılığı fuhuş yaptırdığı yönünde çok sayıda ihbar alan Asayiş Büro ekipleri, evi ve şahsı takibe aldı. Eve çok sayıda erkek şahsın girip çıktığının görülmesi üzerine, Cumhuriyet Savcısının onayı ile eve baskın düzenlendi. Yapılan baskında evde bulunan E.G.’nin eşi ve Damla lakaplı A.G. (41) ile para karşılığı fuhuş yaptığı iddia edilen yabancı uyruklu B.M. (39) ve B.B. (46) ile S.Ç. (39) ve H.Ö. (18) isimli kadınlarla para karşılığı fuhuş yaptığı iddia edilen A.K. (34), M.S. (28), R.A. (42), M.A.Ç. (37) isimli şahıslar ve müşteri bularak fuhuş yaptırdığı iddia edilen M.B. (29) gözaltına alındılar. Evde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde de ele geçirildi.





E.G., A.G. ve M.B. ile yabancı uyruklu şahısların, sorgularının ardından Adli Makamlara sevk edildi. Diğer şahıslar ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.





Adli Makamlara sevk edilen A.G.ve E.G. tutuklanırken, M.B. denetimli serbestlik tedbiri ile serbest bırakıldı.





Yabancı uyruklu B.M. ve B.B. ise sınır dışı edilmek üzere Konya Yabancılar Şubesine teslim edildi.