Hıdırlık Sofrası’nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; Elektronik Proje Kayıt ve Arşiv Sistemi ile e-İmar Sistemini tanıtmak için bir araya gelindiğini, toplantıda 18 uygulamalarıyla ilgili olarak da bilgi verileceğini aktardı.

Konuşmanın ardından söz alan Akşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü personeli Emin Çoban, Elektronik Proje Kayıt ve Arşiv Sistemi, sistemin yazılımcısı Selçuk Özdemir de uygulamalı olarak sisteme nasıl kayıt olunacağı ve projelerin sisteme nasıl yükleneceği konularında bilgi paylaşımında bulundular.

Konya merkez belediyeleri dışındaki ilçe belediyeleri arasında ilk olarak Akşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren faaliyete geçecek olan sistemle mimarlar ve müteahhitler projelerini elden değil, dijital ortamda sisteme yükleyerek proje ile ilgili aşamaları ve durumu anbean takip edebilecekler. Sistem hem zaman hem de proje ile ilgili aşamaların takibi açısından önemli katkısı olacak.

Akşehir genelindeki imar durumları ile yapı durumunu gösteren ve son aşamaya getirilen e-İmar sayfasının nasıl kullanılacağının da konu edildiği toplantıda; Akşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli Kadir Ceran ve Emrah Yaşar tarafından, 18. Madde uygulaması yapılmış ve yapılacak alanlarla ilgili bilgilendirmede de bulunuldu.

Toplantıya; Akşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Tunçez, Özel Kalem Müdürü İsmail Kıyıcı, Akşehir Mimarlar Odası Başkanı Abdurrahman Parlak, Akşehir Harita Mühendisleri Odası Başkanı Ebru Somuncu, Akşehir Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ünal Pancaroğlu, Akşehir İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Burcu Özcan, Akşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli, mimarlar, mühendisler ve müteahhitler katıldı.