Akşehir'de atık su arıtma tesisi inşaatı ile şehirdeki kanalizasyon hatlarının değişimi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor.


Çalışmaları yerinde incelemek üzere KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu ile Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demir, Akşehir’e gelerek Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı makamında ziyaret ettileri. Ziyaretin ardından inşaat çalışmaları devam eden Akşehir atık su arıtma tesisi sahasına geçen heyet, burada inşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alarak, inşaat sahasını gezdiler.


Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı açıklamada “KOSKİ genel Müdürümüz ve Genel Müdür Yardımcımızla birlikte Akşehir kanalizasyon şebekesi değişimi alanında ve Atık Su Arıtma Tesisi inşaatımızda incelemelerde bulunduk. Avrupa birliği destekli ve KOSKİ yatırım programında olan projemizi beraber gezdik. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında 10,5 milyon Euro bedelle ihale edilmişti. Atık Su Arıtma Tesisi inşaatımızın şu anda %50’si tamamlanmış durumda, kanalizasyon hatlarının değişimi de % 25 aşamasında devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde içme suyu tesisi yenilemesi projemizde ihale edilecek. Akşehir’imizde doğalgazla ve MEDAŞ elektrik hatlarıyla beraber içme suyu, kanalizasyon alt yapı tesisleri de tamamlanmış olacaktır. Bu projenin programa alınmasında emeği olan ve 2007 yılında bu projeyi başlatan şimdiki Konya milletvekilimiz o zamanki dönemin Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu Beye, Kalkınma Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Beye, KOSKİ Genel Müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyorum. Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.