Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akşehir ilçesine bağlı Ortaköy ve Karabulut mahallelerinde kanalizasyon şebeke inşaatına başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile mahalle olan tüm belde ve köylerde su ve kanalizasyon sorununu çözme sözü verdiklerini belirterek, Akşehir’in Ortaköy ve Karabulut mahallelerine kazandırılan kanalizasyon şebekesinin önemine vurgu yaptı. Başkan Akyürek, “Çevre ve toplum sağlığı için kanalizasyon şebekesi ile pis suyun yerleşim alanından uzaklaştırılması, atık sudan kaynaklanan çevresel etkilerin bertaraf edilmesi gerekiyordu. Hizmet kalitesini ve sürdürülebilirliğini artırmak, yerleşim birimlerini fosseptikten kurtarmak, kanal atıklarını sağlıklı bir şekilde deşarj etmek ve kanalizasyonsuzluktan kaynaklanan çevre kirliliğini önlemek amacıyla yürüttüğümüz kanalizasyon şebeke çalışmalarımızı başlattık. En kısa sürede tamamlayarak Ortaköy ve Karabulut mahallelerimize kanalizasyon hizmetini kazandıracağız” dedi.




Toplam 50 bin metre kanalizasyon şebekesi




Ortaköy ve Karabulut mahallelerinde gerçekleştirilen kanalizasyon şebeke çalışmalarında en kaliteli malzemelerin kullanıldığını dile getirerek, çevreyi rahatsız etmemek üzere her türlü tedbirin alındığına dikkat çeken Başkan Akyürek, “Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, kanalizasyon şebeke yapımında 300 ve 400 milimetre çaplarında betonarme borularının yanı sıra kanalizasyon şebekesinin sağlıklı işlemesi için ana kolektör hattı güzergâhında yeraltı suyu sızıntısı olabilecek yerlerde, sızdırmazlık özelliği olan cam elyaf boru (CTP) kullanacak. Bu çalışma sayesinde yerleşim yerlerimizde yaşam kalitesi daha da yükselecek. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.




Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akşehir ilçesinin Ortaköy ve Karabulut mahallelerinde toplam 50 bin metre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi yapımı gerçekleştirecek. (İHA)