Araştırmacı Yazar Dr. Muharrem Bayar tarafından yazılan, geliştirilmiş ve düzenlenmiş ikinci baskısı yapılan kitabın ilk baskısı da 2014 yılında Akşehir Belediyesi tarafından yaptırılmıştı.

Kitabın yeniden basılmasıyla ilgili görüşlerini aktaran Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir’in geçmişten günümüze köprü niteliği taşıyan güzellikleriyle tarihin içinde saklı kalmış bir hazine gibi olduğuna dikkat çekerek;  “Akşehir’imiz, tarihi yüzyıllara dayanan evleri, tarihi eserleri, anıtsal yapıları ve sokaklarıyla her karışı kıymetli, müstesna bir kenttir. Bu eşsiz tarihi kimliğinin yanında; Akşehir’imiz, ünlü gül-düşün ustası, filozof ve ilim adamı Nasreddin Hoca’mızı da yetiştirmiştir. Yine Milli Mücadele döneminde de kilit noktası olan şehrimiz, 9 ay 10 gün Batı Cephesi Karargahı’na ev sahipliği yaparak, Büyük Taarruz’un stratejik planlarının yapıldığı yer olarak ülkemizin bağımsızlığımızın kazanılmasında önemli bir merkez olmuştur. Bu tarihi ve kültürel değerlerimiz,  gelecek nesillerimize ulaştırmamız gereken emanetlerdir. Bu emanetleri korumak ve geliştirmek bir zorunluluk, bunun gereği olan her türlü önlemi almak da bir toplumsal sorumluluktur. Bu nedenle geçmişimizin gün yüzüne çıkması, çocuklarımızın ve gençlerimizin tarihini, kültürünü bilmesi, ecdadını tanıması için değerli Araştırmacı-Yazar Dr. Muharrem Bayar’ın hazırladığı “Akşehir Tarihi” kitabının 2. baskısını yaptırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu nadide ve değerli eserin basılması için yıllardır gece-gündüz demeden, yoğun bir çalışma temposuyla bilgi ve belgeleri derleyerek, “Akşehir Tarihi” kitabını şehrimize kazandıran değerli hocamız Sayın Dr. Muharrem Bayar’a en derin şükranlarımı sunuyorum.” dedi.



Muharrem Bayar da; “Altı yıl görev yaptığım, ekmeğini yiyip suyunu içtiğim vefakar Akşehir’e vefa borcumu ödemek için bir eser yazıp hediye etmek istedim. Dört yıl boyunca sıkı bir çalışma ve araştırma sonucu, hiçbir karşılık beklemeksizin kaleme aldığım kitabımın basılmasına katkı sağlayan, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.