Akşehir’de yağan yağmur çiftçinin yüzünü güldürürken, caddelerde dereye dönüşen yağmur suları trajikomik görüntülere neden oluyor.





Caddelerde bulunan mazgalların yeterince büyük olmaması ve sayıca yetersiz olması, cadde kenarlarında genişliği bir metreyi aşan ‘derelerin’ oluşmasına neden oluyor.





Aynı derelerin orta refüjlerde de oluşmasıyla, vatandaşların karşıdan karşıya geçmesi adeta imkansız hale geldi. Bileklerini aşan suya girmeden karşıya geçmek isteyenler bazen caddenin bir başından diğerine yürümek zorunda kalıyorlar. Su seviyesinin yükseldiği yollarda ise suların kaldırımları bile kapladığı gözleniyor.





Yapılması planlanan drenaj sistemi, içerisinde bulunduğumuz kış aylarına yetişmediği için sıkıntı yaşayan vatandaşlar, sayıları zaten az olan mazgalların sürekli temiz ve açık tutulması vb önlemlerin, sorunu tam olarak çözmese de azaltabileceğini belirtiyorlar.





Birikintiler arasından yürümeye çalışan ve özellikle yol kenarlarında ‘derelerin’ üzerinden atlayarak karşıya geçmeye çalışanların maruz kaldıkları Survivor yarışmalarını hatırlatan görüntüler, şehrin bu sorununun acil çözüm beklediğini gösteriyor.