Geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen, Nasreddin Hoca’nın türbesinin Sivrihisar’da olduğu iddiaları üzerine Akşehir Belediye Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Belediye Başkanlığı’nda bir değerlendirme toplantısı yapıldığı, toplantıya; Akşehir Belediye Başkanı  Salih Akkaya, Selçuk Üniversitesi Nasreddin Hoca Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kadir Öztaş, Nasreddin Hoca Turizm Derneği Başkanı İsa Kurt, Belediye Kültür Müdürü İbrahim Öncel, Akşehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan ve AKSEV Vakfı Müdürü Şener Aksoy’un  katıldığı, değerli Akşehir kamuoyunun  müsterih olması gerektiği; Güneşin Balçıkla Sıvanamayacağı  belirtildi.



Nasreddin Hocamız’ın türbesinin/mezarının Akşehir'de olduğu ile ilgili en ufak bir şüphe olmadığı vurgusu yapılarak, Nasreddin Hoca konusu alanında  dünya çapında bilim adamlarının Akşehir'e davet edildiği, bir kısmının yurtiçi/yurtdışı programları nedeniyle  önümüzdeki günlerde Akşehir'e gelerek  Nasreddin Hoca hakkında en yetkili  ağızdan bilimsel  açıklama yapılacağı bildirildi.