Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tespit ettiği yetenekli öğrencilerin bir araya geldiği Müzik Festivali izleyicilerden beğeni topladı.


Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projeleri arasında yer alan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Müzik Festivalinde, müziğe yeteneği olan öğrenciler okullardan büyük titizlikle seçildiler. Seçilen öğrencilere müzik öğretmenleri nezaretinde yeteneklerini geliştirici çalışmalar yaptırıldı. Bu öğrenciler harcadıkları emeğin karşılığını AKM’de gerçekleştirilen programda aldılar.


AKM’ de yapılan programa Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Pınar Çiğdem, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Şube Müdürleri Sadık Köseoğlu, Bilal Eği ve İsa Kürşad Ünver ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Duygu Tanrıverdi bir açılış konuşması yaptı. Programda gruplar tarafından Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Pop Müziği'nin yanı sıra Dünya müziklerinden de örnekler sergiledi.


Solo eserlere öğrencilerin kendi orkestralarının eşlik etmesi de ayrı bir güzellik oluşturuken, müzik çeşitliliği açısından gitardan bağlamaya kadar çeşitli enstrümanların da kullanılması görsel bir şölen oluşturdu.


Programın her bölümü izleyicilerden büyük alkış alırken program sonunda öğrencilere ve programı düzenleyen öğretmenlere plaket verildi.