“Bölücüler, darbeciler için idam vaat eden iktidar partisi, tecavüzcüleri niçin kurtarmak istemektedir?”


Milliyetçi Hareket Partisi İlçe ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, geçtiğimiz hafta AK Parti milletvekillerinin gündeme taşıdığı "tecavüze af" tartışması konusunda basın açıklaması yaptı.


Milliyetçi Hareket Partisi İlçe yönetimi ve Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan açıklama şöyle: "Geçtiğimiz hafta AKP milletvekillerinin gündeme taşıdığı "tecavüze af" teklifini şiddetle kınıyor ve yasalaşmamasını temenni ediyoruz.


Türk Milleti; vatanı, bayrağı ve namusu için yaşar. 15 Temmuz darbe girişiminde gencimiz, yaşlımız niçin mücadele ettik, tankların altında niye ezildik?


Bu gerçekler karşımızda dururken namusumuza el uzatan tecavüz sapıklarına af teklifi milletimizi derinden sarsmıştır. İktidar partisi hangi maksatla bu teklifi meclise getirmiştir. Bölücüler, darbeciler için idam vaat eden iktidar partisi, tecavüzcüleri niçin kurtarmak istemektedir? Siz bu hareketinizle bu ahlaksız teklifle namus kavramını çiğnediğinizin farkında mısınız? Bu teklifinizle bundan sonra olacak olası tecavüzlerin önünü açtığınızın hesabını yapamıyor musunuz?


Bu teklif tecavüzü ve tecavüzcüyü hem teşvik ediyor, hem de meşrulaştırmış olmuyor mu? Bunu yapmak, tecavüzü yaygınlaştırmak, namussuzluğa kılıf uydurmak ve toplumun ahlak normlarıyla oynamak anlamına gelir.


Bu teklifin tekrar meclis gündemine gelmemesini, iktidar partisinin duyarlı milletvekillerinden bekliyoruz. Aksi takdirde bu vebalin altından kalkamayacaklarını ve Yüce Türk Milletinin sillesinden kaçamayacaklarını bilmeleri gerekir.


MHP Akşehir İlçe Teşkilatı ve Kadın Kolları olarak ilgilileri uyarıyor ve bu yanlıştan dönüleceği ümidini taşıdığımızı ifade etmek istiyoruz."