Bilindiği üzere, 20 Şubat 2022 Pazar günü yapılan genel kurulda güven tazeleyen ve tekrardan Kızılay Akşehir Şube Başkanlığına seçilen Diş Hekimi Yalın Sümer, “Türkiye Kızılay Derneği Tüzüğü Şube Genel Kurulu başlıklı 33.maddesinin 8.fıkrasının ç bendi (Şube başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve denetçi en fazla üç olağan dönem için aday olup seçilir.) hükmü gereğince Şube Başkanı olarak seçilemeyeceği  gerekçesiyle Akşehir Şubesinin genel kurulu Kızılay Şube Hizmetleri Direktörlüğünün incelemesi; Genel Müdürlüğün teklifi ve Genel Sekreterin onayı ile tespit edilerek iptal edildi.

Kızılay Akşehir Şube Başkanlığına seçilen Diş Hekimi Yalın Sümer konu ile ilgili olarak gazetemize şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Bilindiği üzere 2019-2022 yılları arası Kızılay Akşehir Şube Başkanlığı görevini yürüttüm.  20 Şubat 2022 günü yeni dönem için Akşehir Genel Kurulumuzda yönetim kurulu arkadaşlarımız ile yeniden göreve geldik.

Çok önemsediğim Kızılaycılık hareketinde ihtiyaç sahipleri, yardıma muhtaçlar, yetim yoksul insanlarla bir arada olmak, onlara el uzatmak sizlerin yardımlarında veren el ile alan el arasında köprü olmayı tarifi büyük bir mutluluk ve huzurla yapmış bulunmaktayım.

Türk Kızılay’ın tüzüğündeki 3 dönem yönetim kurulu üyeliği ve denetim kurulu üyeliklerinde görev alanlar tekrar yönetim denetim ve icra kurulunda görev alamazlar maddesi uyarınca, tüzük maddesinin yürürlüğe girmesinden önceki yönetim kurulu görevlerimin de bu kapsama alınması sebebiyle tüzük maddesindeki konuya istinaden tekrar aday olamayacağım Türk Kızılay Genel Merkezince gerekçe gösterilerek, 20 Şubat 2022 Pazar günü yapılan genel kurlumuzun tekrarlanması tarafımıza bildirilmiştir.

Kızılaycılık ruhunun yardımsever olmanın bir görevle isimlendirilemeyeceğini belirterek her zaman ihtiyaç sahipleri, yetim ve yoksulların yardımına koşacağımdan şüpheniz olmasın.

Beraber görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarım ile her zaman birlikte olup verecekleri görevlerde yer alacağımı söylemek isterim.

Koyduğumuz hedeflerimize ulaşmakta, engelleri aşmalarında inancım tamdır.

Üzerine basarak  bildirmek isterim ki, genel merkezinde istemeden uygulamak zorunda olduğu bir tüzük maddesi ile karşı karşıyayız. Tüzük maddesinin uygulanması tamamen demokratik bir süreçtir.

    Saygılarımı sunarak bana olan inancınız ve verdiğiniz görev için teşekkür ederim.”