Akşehir Kirazı'nı daha iyi tanıtmak ve üreticileri teşvik etmek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali, 26 Haziran 2014 Perşembe günü gerçekleştirilecek.


Dünyaca ünlü ve tescilli Akşehir Kirazı’nı daha iyi tanıtabilmek, üreticileri teşvik etmek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali etkinlik programı belli oldu.


26 Haziran 2014 Perşembe günü yapılacak Festival kapsamındaki etkinlikler Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Etkinliklerde Akşehir Kirazı Yarışması ve ödül töreni gerçekleştirilirken Türk Halk Müziği’nin ünlü sanatçısı Zara tarafından da bir konser verilecek.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya “Aroması, lezzeti, görünüşü ve dayanıklılığı ile dünyaca ünlü olan tescilli Akşehir Kirazı’mızı daha iyi tanıtabilmek ve üreticilerimizi teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali’mizin bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Kaymakamlığımız, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız istişareler sonucunda bu yıl etkinliklerimizi 26 Haziran 2014 tarihinde yapılmasına karar verildi. Geçtiğimiz yıllarda yapılan Festival tarihlerinde kiraz sezonunun sonuna yaklaşılması nedeniyle hem kiraz bulmakta zorlanılıyor, hem de üreticilerimizin iş yoğunluğu sebebiyle katılım yeterli seviyede olamıyordu. Bu nedenle yaptığımız istişareler sonucunda bu tarihi belirledik. Üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali’miz kapsamında; Açık Hava Tiyatrosu’nda Akşehir Kirazı Yarışması, ödül töreni ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Zara konseri gerçekleştirilecek. Ücretsiz olarak yapılacak etkinliklerimiz Bereket TV tarafından da canlı olarak tüm Türkiye’ye yayınlanacak” dedi.


Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılacak ‘Akşehir Kirazı’ yarışmasında Jüride Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimleri ve Beslenme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refik Uyanöz ile Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Eşitken’de yer alacak.


26 Haziran 2014 Perşembe Günü Akşehir Açık Hava Tiyatrosu’nda saat 19.30’da başlayacak olan 3. Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali programı şöyle:


19.30      3. Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali Resmi Açılış Programı


                  - Saygı Duruşu, İstiklal Marşı,  Protokol Konuşmaları


20.00       Akşehir Kirazı Yarışması


                   - Ürünlerin Sergilenmesi, Ödül Töreni,


21.00        Konser (Ücretsiz)


                    “ZARA”