Yaklaşık 45 bin TL tutarında para ve ziynet eşyası çaldılar

Geçtiğimiz günlerde Engilli ve Değirmenköy mahallelerinde gerçekleşen hırsızlık olaylarının araştırılması ve kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda; şüphelilerin 2 erkek ve 2 kadın olduğu, çevre illerde de çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları anlaşıldı.



Jandarma’nın tespitlerine göre; şüpheliler 03 RF 957 çalıntı plakayı kiraladıkları farklı araçlara takarak, bulundukları ilçede pazar kurulan günleri seçiyor ve evlerin zillerine basıp boş olup olmadığını kontrol ediyor, boş olduğunu belirledikleri evlere, aparat kullanmak ve  kilitin dilini kaydırmak suretiyle girip para ve ziynet eşyası çalıyorlar.



Son on gün içerisinde Afyonkarahisar ili Dinar, Çay ve Sultandağı ilçeleri ile Isparta ili Keçiborlu ve Şarkikaraağaç ilçelerinde de aynı yöntem ile hırsızlık yaptıkları bilgisine ulaşan İlçe Jandarma Komutanlığı, vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyardı.



Akşehir İlçe jandarma Komutanlığı ekipleri sıkı takip sonucu hırsızlık şüphelilerini tespit ederek yakalama çalışmalarına başladı.