*Onlarca yıl önceleri bile, Akşehir'in vilayet olması gerektiği düşünülüyor ve gazetelerde yazılıp, politik çevrelerde konuşuluyordu. Aradan geçen uzun süreye karşın, bu doğru adım atılmadı. O davayı güdenler ve ideali taşıyanlar da, ya kaybolup gittiler veya sesleri çıkmaz oldu.

*Birçok ilde matbaa ve gazete yokken, Akşehir'de vardı. Çevredeki ilçelerin tüccarları, satacakları malları, İstanbul'a kadar almaya gitmektense; bunu Akşehir'den temin etmeyi tercih ediyorlardı.

*Ülkemizin göllerinde balık tutmayı meslek edinen Kazaklar da; Akşehir'in Kazak köyünden idiler.

Ünü ülkemiz sınırlarını asırlarca önceleri aşan, dünya mizahının ve güldürü edebiyatının banisi(Kurucusu) Nasrettin Hocanın Akşehirli olması ve fıkralarında Akşehir adının daima geçmesi de; ilçemizi dünya çapında ünlü hale getirmişti.

Bütün bunlardan başka, Akşehir halkının çalışkanlığı ve başarıları da; ilçemizi il yapmak gerekliliğini; önemli bir şart haline getiriyordu.

Dünya tersine mi döndü? ne olduysa oldu. Vilayetlik davası unutulup gitti adeta! Fakat böyle uyuyup kalmak olmaz. Yeniden çabalar göstermek gerek! Belki bazıları, "Nasıl olsa bu hak edilmiş durum gerçekleşmez" düşüncesiyle; boş vermiş olabilirler. Bu yanlış bir tutumdur. Gerçekleşme olasılığı da yüksektir.

Her ne kadar çok geniş Konya ilinde; il olmayı isteyen birçok ilçe var ise de;

*AKŞEHİR, il olmayı isteyen diğer ilçelere göre; vilayet merkezine en uzak olan büyük ilçedir. Akşehir'in çevresinde de; vilayet merkezine çok uzak olan birden çok ilçeler vardır. Akşehir'in il olması oradaki insanlarımızın resmi işlerinde kolaylık sağlayacaktır.

Haydi Akşehir! Sanayi yatırımları için yaptığın hamlenin daha büyüğünü, İl olmak için de harca! Haydi Akşehirliler, ilçemizi il yapmak için parti ve başka görüş ayrılıklarına kulak asmadan üst- üste hamleler yapalım!